هشدار بهداشتی دامپزشکی خراسان جنوبی در آستانه عید قربان

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی: دام نذری در شهر‌ها حتما باید در کشتارگاه‌ها قربانی شود و هرگونه ذبح دام در معابر عمومی جرم است.

 محمد اصغرزاده با تاکید بر اینکه کارشناسان دامپزشکی دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه می‌کنند، گفت: برخی از بیماری‌ها در دام‌ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان دامپزشکی قادر به تشخیص آن‌ها می‌باشند.

وی با تاکید بر ذبح دام در کشتارگاه، گفت: ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، چرا که خونابه جاری می‌تواند منجر به آلودگی محیط و بروز بیماری‌های مشترک از دام به انسان شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند وهمچنین خونابه نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

وی تاکید کرد: گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود، تا پدیده جمود نعشی انجام شود و این فرایند باعث می‌شود، چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین می رود و همچنین جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد (دمای یخچال) باید مصرف شود.

اصغرزاده با اشاره به ممنوعیت کشتار غیر مجاز گفت: از همه مردم می‌خواهیم که به هیچ وجه خودشان اقدام به ذبح دام نکنند هرچند انتقال بیماری کووید ۱۹ از حیوان به انسان هنوز اثبات نشده، اما برای رعایت جوانب احتیاط و جلوگیری از انتشار سایر بیماری‌های مشترک میان حیوان و انسان از هر گونه کشتار در معابر جلوگیری می‌شود و توصیه می‌ شود کشتار دام تنها باید در کشتارگاه‌های مجاز و با نظارت اکیپ‌های دامپزشکی انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: دامداران باید دقت کنند دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنند.

منبع: خبرگزاری صداوسیما
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *